Yeba Mate

Yerba Maté is een gecultiveerde hulstsoort (Ilex paraguariensis), die voorkomt in o.a. Argentinië, Paraguay, Brazilë en andere Zuid-Amerikaanse landen.

Yerba Mate bevat veel mineralen, vitaminen en aminozuren, als carotine, vitamine A, C, E, B1, B2, B-compl, B5, riboflavine, nicotinezuur, biotine, vitamine C-complex, Chlorophyll, choline, enz.

De werking van Yerba Maté is onder andere:                                                                

Het reguleert de slaapcyclus                                  

Het geeft energie

Het is verjongend

Het reguleert de vochthuishouding

Het stimuleert de geest

Het werkt bloedzuiverend

Het reguleert het gewicht

Het werkt zenuwversterkend

Het is hartversterkend

Het stilt het hongergevoel

Het heeft een herstellende werking bij:

Artritis, moeheid, hooikoorts, hoofdpijn, stress, allergieën, aambeien en obstipatie en het verhoogt de weerstand tegen atmosferische stralingen, elektrosmog.

Yerba Mate niet met kokend water opgieten, water af laten koelen tot ca. 70 graden of aanmaken met een beetje koud water. 1 eetlepel op 1 liter water kan een goede verhouding zijn.

Gezondheidseffecten van Yerba Mate - enkele studies:

In een studie gepubliceerd in Clinical Nutrition 2005 werd aangetoond dat Yerba Mate extract het hart beschermt bij ischemie en reperfusie. Dit model wordt gebruikt om te onderzoeken of geneesmiddelen en andere stoffen kunnen helpen bij het beschermen tegen hart- en vaatziekten. Men kwam er in deze studie achter dat Yerba Mate extract het hart beschermt door middel van zijn gunstige invloed op het NO-metabolisme. NO is zeer belangrijk voor gezonde hart- en bloedvaten. In een studie gepubliceerd in de Journal of Alternative and Complementary Medicine 2003 werd aangetoond dat Yerba Mate extract beschermt tegen de oxidatie van LDL-cholesterol. In de praktijk zorgt de oxidatie van het slechte LDL-cholesterol voor een hoger risico op hart- en vaatziekten. In deze studie bleek ook dat Yerba Mate extract beschermt tegen beschadigingen van het DNA. In een studie geplubiceerd in Fitoterapia 2005 werd aangetoond dat zowel Yerba Mate als groene thee beschermen tegen de vorming van AGE. In de praktijk betekent dit dat een belangrijke risicofactor van suikerziekte verminderd wordt.

250 Gram

€ 3,95