Sheabutter

Wat is Sheabutter: De sheaboom (karité) groeit in West-Afrika. 
De vruchten worden gegeten, en van de noten wordt sheabutter 
gemaakt. Het oogsten en verwerken van deze noten is een taak 
voor hoofdzakelijk vrouwen. In West Africa vormt de sheanoot
een belangrijke bron van inkomsten. In Europa wordt sheabutter 
vooral in schoonheidsprodukten gebruikt, maar in 
West Afrika gebruikt men het ook in de keuken.Waarom Sheabutter: Het heeft een hoog gehalte aan on - verzeepbare delen (11%). Hierdoor is het een zeer werkzaam en goed te verdragen product. Ook is sheabutter rijk aan vitamine A, vitamine E en allantoine. De "boter" stimuleert genezingsprocessen.(verbeterd de cel regeneratie) Dringt diep door in de huid, maakt de huid zacht en soepel en beschermt tegen uitdrogen door zijn goede vochtbindende werking. De boter heeft tevens verzachtende eigenschappen op de huid.

Wanneer Sheabutter: Sheabutter is hypoallergeen en dus ook veilig te gebruiken voor de gevoelige huid. Gebruik sheabutter als lipbalsem, om een droge huid weer zacht en soepel te laten aanvoelen, bij een verouderende huid, zwangerschapsstriemen, tepelkloven bij borstvoeding, luieruitslag, kleine wondjes, eczeem, droge en/of schilferende geïrriteerde huid, littekens en andere oneffenheden, rheuma, pijnlijke spieren, ontstekingen en verbrandingen. Sheabutter wordt tevens een voedend effect toegeschreven, wat de bloedcirculatie in de huid bevordert. Dit leidt tot verhoogde zuurstoftoevoer en eliminatie van afbraakproducten. Het is dan ook goed te gebruiken als massage crème. Contra-indicatie: er zijn geen allergische reacties van sheabutter bekend.

Hoe gebruik je Sheabutter? De boter is zacht als het warm is. Dat betekent dat een groot deel van de tijd in Nederland de boter vrij hard is, tenzij je het potje op een warme plek zet. Warm een klein beetje op met je handen, zodat de boter zacht wordt, en masseer dan de Sheabutter in je huid.

 Sheabutter als haarvet? Geschikt voor kroeshaar of droog haar. Je kunt het ofwel inmasseren (ook geschikt bij droge schedelhuid) en laten zitten, ofwel als haarmasker gebruiken en vervolgens uitspoelen.

Deze Pure Sheabutter wordt direct bij producenten in West Africa ingekocht. Dit zijn vrouwengroepen en kleine bedrijfjes die de sheabutter lokaal verwerken tot zeep of crème. 
Veelal komt het uit: Burkina-Faso, Ghana of Guinee.

45 Gram (Glazen Potje)
€ 3,95