Yerba Mate

Yerba Maté is een gecultiveerde hulstsoort (Ilex paraguariensis), die voorkomt in o.a. Argentinië, Paraguay, Brazilë en andere Zuid-Amerikaanse landen. Yerba Mate bevat veel mineralen, vitaminen en aminozuren, als carotine, vitamine A, C, E, B1, B2, B-compl, B5, riboflavine, nicotinezuur, biotine, vitamine C-complex, Chlorophyll, choline, enz. De werking van Yerba Maté is onderandere:
Het reguleert de slaapcyclus
Het geeft energie
Het is verjongend
Het reguleert de vochthuishouding
Het stimuleert de geest
Het werkt bloedzuiverend
Het reguleert het gewicht
Het werkt zenuwversterkend
Het is hartversterkend
Het stilt het hongergevoel

Het heeft een herstellende werking bij:
Artritis, moeheid, hooikoorts, hoofdpijn, stress, allergieën, aambeien en obstipatie en het verhoogt de weerstand tegen atmosferische stralingen, elektrosmog.

Gezondheidseffecten van Yerba Mate - enkele studies:
In een studie gepubliceerd in Clinical Nutrition 2005 werd aangetoond dat Yerba Mate extract het hart beschermt bij ischemie en reperfusie. Dit model wordt gebruikt om te onderzoeken of geneesmiddelen en andere stoffen kunnen helpen bij het beschermen tegen hart en vaatziekten. Men kwam er in deze studie achter dat Yerba Mate extract het hart beschermt door middel van zijn gunstige invloed op het NO-metabolisme. NO is zeer belangrijk voor gezonde hart en bloedvaten. In een studie gepubliceerd in de Journal of Alternative and Complementary Medicine 2003 werd aangetoond dat Yerba Mate extract beschermt tegen de oxidatie van LDL-cholesterol. In de praktijk zorgt de oxidatie van het slechte LDL-cholesterol voor een hoger risico op hart- en vaatziekten. In deze studie bleek ook dat Yerba Mate extract beschermt tegen beschadigingen van het DNA. In een studie geplubiceerd in Fitoterapia 2005 werd aangetoond dat zowel Yerba Mate als groene thee beschermen tegen de vorming van AGE. In de praktijk betekent dit dat een belangrijke risicofactor van suikerziekte verminderd wordt.

Yerba Mate niet met kokend water opgieten. Water af laten koelen tot ca. 70 graden of aanmaken met een beetje koud water. 1 eetlepel op 1 liter water kan een goede verhouding zijn.

250 Gram
€ 3,95